Musiikki kuuluu


kaikille


Resonaarissa jokaiselle annetaan mahdollisuus oppimiseen. Uskomme kaikkien oppimiskykyyn ja opetamme jokaista oppilasta yksilöllisesti.

Resonaarin oppilaat ovat lapsia, nuoria, aikuisia ja senioreita, jotka tarvitsevat erityistukea oppimiseen. Heitä ovat esimerkiksi kehitysvammaiset, liikunta- ja näkövammaiset, oppimishäiriöiset ja autismikirjon henkilöt sekä mielenterveyskuntoutujat.

Resonaarin oppilas rummun kanssa

Opetus

Resonaari on erityisryhmille suunnattu musiikkiopisto. Voit hakea oppilaaksi, jos sinulla on haasteita oppimisessa. Iältäsi olet vähintään 6-vuotias, yläikärajaa ei ole. Meillä ei ole pääsykokeita eikä keneltäkään vaadita aikaisempaa musiikkitaustaa. Olennaista on, että oppilas hyötyy musiikkikoulun toiminnasta ja hänellä on kyky ja valmiudet osallistua opetukseen. Myös edistyneet soittajat ovat tervetulleita.

Hakulomakkeessa ja opetuksen alkaessa voit esittää soitintoiveesi. Voit myös aluksi kokeilla eri soittimia ja valita sen jälkeen mieleisesi. Resonaarissa opiskellaan rytmimusiikkia ja perinteiset bändisoittimet (kitara, basso, koskettimet, rummut) ovat suosituimpia. Soittimeksi voit valita esimerkiksi jonkun näistä; kitara, basso, koskettimet/piano, rummut ja muut perkussiot, trumpetti tai vetopasuuna. Muista instrumenteista voit kysyä erikseen. Voit myös opiskella laulua sekä kuorolaulua.

Tarjoamme yksilö- pari- ja ryhmäopetusta. Oppilaalle sopivinta opetusmuotoa mietitään yhdessä ja sitä voidaan tarvittaessa vaihtaa kesken lukukauden. Resonaarissa on paljon bändejä. Tarvittaessa bändiopetuksesta vastaa kaksi opettajaa, jotta jokainen soittaja saa tarvitsemansa tuen. Uusille oppilaille voidaan myös tarjota ryhmiä, joissa voi tutustua harrastukseen, eri soittimiin ja kuvionuotteihin. Pienten lasten muskareita järjestetään yhteistyössä LapCI ry:n ja Kehitysvammatuki 57:n kanssa. Voit tiedustella muskareista heiltä.

Opettajan tehtävä on tutustua oppilaaseen ja ymmärtää, miten hän oppii parhaiten. Siksi jokaista oppilasta opetetaan yksilöllisesti. Resonaarissa voi opiskella kuvionuottien tai perinteisten nuottien avulla. Kuvionuotit esitetään värien ja muotojen avulla. Ne helpottavat oppimista. Resonaarin musiikkiopiston toiminta perustuu musiikin perusopetuksen mukaiseen opetussuunnitelmaan. Opetus on järjestelmällistä ja siinä edetään tasolta seuraavalle. Opetus on musiikin laajan oppimäärän mukaista.

Musiikkiopisto on avoinna maanantaista perjantaihin. Opetus painottuu iltapäivään ja iltaan, mutta aamun ja aamupäivän aikoja voi myös tiedustella. Musiikkiopisto sijaitsee Helsingin Kulosaaressa ja kaikki opetus järjestetään siellä. Katso tarkempi sijaiti Yhteystiedot-sivulta.

Ensisijaisesti tarjoamme paikkoja uusille oppilaille aina uuden lukuvuoden alkaessa, elokuussa. Mikäli paikkoja vapautuu kesken kauden, voimme tarjota niitä jonossa oleville.

Resonaarin oppilas kitaran kanssa Resonaarin oppilas kitaran kanssa

Hae oppilaaksi Eepoksessa

Musiikkiopiston ehdot

Oppilaan opas